Haber

Üsküdar 8. Kitap Fuarı’na Yoğun İlgi 9 Günde 250 Bin Ziyaretçi Sayısı

500 yazar ve 120 yayınevinin İstanbullularla buluştuğu fuarda 840 etkinlik düzenlendi. Türk Tarihçi, Muharrir, Akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın açılışını yaptığı 8. kitap fuarı, tüm İstanbulluları kültür ve edebiyat yolculuğuna çıkardı. Etkinlikleri ile Üsküdar’ı İstanbul’un kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi tarafından her yıl klasik olarak düzenlenen Kitap Fuarı’nın 8.’si sona erdi. Fuar, 9 gün boyunca kültür-sanat, tarih, bilim ve kitap dünyasının en çok takip edilen isimlerini İstanbullularla buluşturdu. Fuarın en iyi fotoğrafını çeken kişiye sürpriz ikramlar yapıldı.

 

Türk tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın onursal yazarlığını üstlendiği 8. Kitap Fuarı, tarih, kültür, sanat ve bilim dünyasının önde gelen isimlerini, Türkiye’nin 500 yayınevini, 120 yayınevini bir araya getirdi. Türkiye’nin önde gelen yayınevlerinden yüzlerce eseri okuyucu beğenisine sunan fuarda, onlarca yazarın katılımıyla 840 sempozyum ve söyleşi düzenlendi. Cemil Meriç, Cengiz Aytmatov, Mim Kemal Öke, Beşir Ayvazoğlu, İskender Pala’dan Nabi Avcı’ya ünlü isimler. . Eski bakanlar Nabi Avcı, Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, yazarlar İskender Pala, Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. Üsküdarlı çok.

 

Hilmi Türkmen: “Ziyaretçi Sayısı 250 Bini Geçti”

8. Üsküdar Kitap Fuarı’nın kapanışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, fuarın ziyaretçi akınına uğradığını söyledi:

“Üsküdar Kitap Fuarı, Tüyap’tan sonra İstanbul’un en büyük ve en çok ziyaret edilen kitap fuarlarından biridir. Fuarımız her geçen yıl daha da büyüyerek büyüyor, halkımızın ve gençlerimizin ilgisi artıyor. 9 gün boyunca kitap fuarımıza gelen ziyaretçi sayısı 250 bini geçti. Bu olağanüstü değerli bir rakam. Özellikle gençlerin yoğun bir şekilde fuarı ziyaret etmesi bizleri çok mutlu ediyor. Üsküdar, güçlü gelenekleri olan eski, büyük bir şehirdir. Her güzel fikir, her iş ona çok yakışıyor. Üsküdar yüzyıllardır çok kitap okunan ve yazılan bir şehir. Bu nedenle bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz Üsküdar Kitap Fuarlarımız tüm hızıyla devam ediyor ve milyonlarca kitapseveri kitap sayfalarında buluşturuyor. Kitap dünyasının yayıncıları, okuyucuları, yazarları ve emekçileri için bu fuar yeni dayanışma biçimleri üretmek için doğru adres haline geldi.”

 

Hilmi Türkmen: “Üsküdar Artık Bir Kütüphane Kenti”

“Kitaba olan sevgimiz kitap fuarıyla sınırlı değil. Hepinizin bildiği gibi Üsküdar artık bir kütüphane şehri, okuyan ve yazanların şehri. Nevmekan Bağlarbaşı, Nevmekan Kıyısı, Nevmekan Selimiye, Haluk Dursun Kütüphanesi, İsmet Uçan Kütüphanesi, Mehmet Genç Kütüphanesi, çocuk kütüphaneleri ve Bilim Üsküdar Kütüphanesi. Hepsi benzersiz projeler. Ve yenileri geliyor. Nevmekan Kandilli ve Nevmekan Kuzguncuk kütüphaneleriyle Üsküdar ve İstanbul halkının hizmetinde olacak. 8. Kitap Fuarı, kapısındaki kuyruklar, söyleşiler ve etkinliklerdeki yoğun katılımla bu yılı da başarıyla tamamladı. Fuarımızda yeni çıkan kitaplar, yazarlar ve yayınevleri ile her kesimden okuyucuyu buluşturduk. 9 gün boyunca bu aktörler kurdukları doğrudan temas sayesinde kazanımlar elde ettiler. 9 gün boyunca Üsküdar’ın kalbi kitap gibi attı. Boğaz kokusuna karışan kitap kokusu, deniz kokusu. Binlerce kitap ve yüzlerce yazar ile bu keyifli ortamda pek çok gencimizi ve kitap severleri bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz. Her fuar döneminde dediğim gibi yediden yetmişe, okumanın gücüne ve erdemine inanan herkesi kitaplar etrafında buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İyi ki kitaplar var, iyi ki Üsküdar var.”

 

9 Gün Boyunca Çok Sayıda Etkinlik Gerçekleştirildi

Fuar tüm İstanbulluları kültür ve edebiyat dolu bir yolculuğa çıkardı. Fuarın ilk gününde Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Tarih Boyunca Üsküdar başlıklı söyleşisi gerçekleştirildi. Fuarın son gününde eski Milli Eğitim Bakanlarından Nabi Avcı kitapseverlerle “bilişim cehaleti” üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Ardından araştırmaları ve kitaplarıyla da tanınan ünlü şef Ömür Akkor, “Anadolu’nun Lezzet Coğrafyası” konulu sunumuyla Üsküdar 8. Kitap Fuarı’na gelen İstanbullularla buluştu.

 

Fuarı en iyi yansıtan fotoğraf ödüllendirildi

Fuarın en ilgi çekici etkinliklerinden biri de Fotoğraf Yarışması oldu. Fuarın en güzel fotoğrafını çeken kitapseverlere çok özel hediyeler verildi. Yarışmanın 1.’si Nevmekan Selimiye’de 25 kitapla 2 kişilik kahvaltı, 2’ncisi ise Üsküdar Kütüphanesi’ne özel tasarlanan 100 kitapla Nevmekan Selimiye’de 2 kişilik akşam yemeği oldu. akşam yemeği, 50 kitap, üçüncüsü ve Nevmekan Selimiye’de 2 kişilik yemek.

 

Çocuk Üniversitesi Yeni Mezunlarını Veriyor

Türkiye’nin YÖK onaylı tek Çocuk Üniversitesi’nde de mezuniyet coşkusu yaşandı. “Geleceğin dahilerini yetiştiriyoruz” sloganıyla Türkiye’nin ilk ve tek YÖK onaylı Çocuk Üniversitesi’ni hayata geçiren Üsküdar Belediyesi, bu yılki mezunlarını Üsküdar Fikir Sanatları Merkezi’nde düzenlediği törenle uğurladı. Üsküdar Çocuk Üniversitesi 2022-2023 mezunları ve tüm eğitim ekibinin katıldığı mezuniyet töreninde çocuklar diplomalarını alırken gururlu anlar yaşadılar. Çeşitli aktivite ve gösterilerin yer aldığı programın mezunları, etkinlik alanında aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Mezuniyet töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün bu çocuklarımızı üniversitemizden uğurluyoruz. Ama yeni bir eğitim hayatına, yeni bir üniversite yolculuğuna başlıyorlar. İnanıyorum ki bu çocuklar, bundan sonraki eğitim hayatlarında, iş hayatlarında, bu millete hizmet makamlarındaki hayatlarında buradan alacakları eğitimle enerji ve karakterleriyle hedeflerine ulaşacaklardır” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu