Haber

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile IKBY Başkanı Barzani Münih’te bir araya geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKRG) Lideri Neçirvan Barzani, Münih’te bir araya geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Aliyev ile Barzani, Münih Güvenlik Konferansı kapsamında bir araya geldi.

Görüşme için Aliyev’e teşekkür eden Barzani, Azerbaycan ile KBY arasındaki ilişkilerin gelişmesi için büyük potansiyel olduğunu söyledi.

Barzani, Aliyev’in ileri görüşlü politikalarıyla Azerbaycan’ın büyük başarı elde ettiğini belirterek tebriklerini iletti.

KBY ve Azerbaycan’ın ortak tarihi ve kültürel bağları olduğunu belirten Barzani, bölgenin Türkiye ile de çok yakın bağları olduğunu ve bu konuda ortak iş birliği projelerinin değerlendirilebileceğini söyledi.

Aliyev, Azerbaycan ile Türkiye’nin ortasında kardeşçe çıkarlar olduğunu, gelecekte üçlü işbirliği mekanizmalarının değerlendirilebileceğini de belirtti.

Azerbaycan ile KBY Arasında ekonomiİş ve ticaret alanlarında çıkarların gelişmesi için büyük bir potansiyel olduğunu belirten Aliyev, iş çevreleri arasında doğrudan ilişkilerin kurulması ve iş kurulları şeklinde çeşitli organizasyonların oluşturulmasının gözden geçirilebileceğini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu