Bakan Tekin Adıyaman ve Malatya
ANKARA (İGFA) –Deprem felaketinden etkilenen illerin ortasında yer alan Adıyaman’da düzenlenen Afet Bölgesi Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı’na Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başkanlık etti.
Önlemlerin sağlanması için yaz aylarında hummalı çalışmaların yürütüleceğini söyleyen Bakan Tekin, betonarme yapıların tamamlanmasıyla birlikte deprem öncesi derslik sayısından en az yüzde 10 daha fazla derslik olacağını kaydetti.
Bakan Tekin, “Dolayısıyla belki önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bu rakamlarla birlikte 7 bin derslik ile eğitime devam edeceğiz.” dedi. Daha sonra Altınşehir Konteyner Kenti’ni ziyaret eden Bakan Tekin, Hayat Boyu Öğrenme Uyum Merkezi Genel Müdürlüğü’ndeki kurslara katılan öğrenciler ve vatandaşlarla sohbet etti.
Ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi sonrası yürütülen çalışmaları yerinde görmek üzere Malatya’yı ziyaret etti.
Burada da Malatya Afet Uyum Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya başkanlık eden Bakan Tekin, Vali Hulusi Şahin, milletvekilleri ve kurum amirlerinin katıldığı toplantıda ilin ihtiyaç duyduğu konulara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
Bakan Tekin, Malatya’da deprem öncesi derslik sayısının 6 bin 177 olduğunu, bunların 855’inin deprem nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini ancak eylül ayında eğitim-öğretim yılının yeniden başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2018 yılında eğitime başlayacağını bildirdi. tüm okullar sorunsuz. Endişeye gerek olmadığını vurguladı.
MALATYA’DA DOLULUK ORANI YÜZDE 105’E ULAŞTI
Malatya’da planlanan yatırımların tamamlanmasıyla birlikte toplam derslik sayısının deprem öncesine göre yaklaşık yüzde 15 artacağını kaydeden Bakan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dersliklerin ihtiyaçları arasında atölye, laboratuvar gibi ekipmanlar var, onları da hazırlıyoruz. Olayın ikinci boyutu da bu derslik ve okullarda ders verecek öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız. Onlar için tüm ihtiyaçlar Malatya karşılandı.Oran yüzde 105’e ulaştı yani normalden fazla öğretmenimiz var.Bu da gerekli tüm önlemlerin alındığını gösteriyor.Öğretmen sayısı itibari ile ilgili bir sıkıntımız yok.Biz, Bakanlık olarak, bölgedeki 11 ilin müdürü olan arkadaşımıza öğretmen arkadaşlarımıza yönelik barınma ve barınma hizmetlerini sorduk. “Öğretmenlerimizin barınma ve barınma durumunu tek tek öğrenin.” Arkadaşlarımız bize rakamlar verdi. kendi evinde kalan, evi hasarsız olan ve kalacak yer arayan arkadaşlarımızın sayısı bu şekilde listelendi. Bu ihtiyaçları karşılamak için tedbirler alıyoruz”