Yaşam

Hamburger topuzunun en güzel tanımı nasıl yapılır?

Hamburger 7’den 70’e herkesin en sevdiği lezzetlerden biridir. Hamburger lezzetini köftelerden ve içindeki malzemelerden çok ekmek verir. Mükemmel hamburger topuzunu evinizde yapabilmeniz için sizin için en uygun hamburger çöreği tanımını araştırdık.

Hamburger ekmeği sadece hamburger tanımlarında değil, ekmekle yapılan her tanımlamada gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

Hamburger ekmeği yapmak için öncelikle kuru maya, ılık su, yağ ve toz şeker iyice karıştırılarak mayanın aktif hale gelmesi beklenir. Maya aktif hale gelince çırpılmış yumurtayı, tuzu ve unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın.

Unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar elinizle yoğurun. Daha sonra hamburger ekmeği hamuru mayalanmaya bırakılır. Fermente hamburger ekmeği hamuru unlanmış tezgah üzerine alınarak 8 eşit modüle bölünür. Her bir hamur parçası elle yuvarlanarak tepsiye dizilir.

Şekil verilen hamburger ekmeğinin üzeri temiz bir havluyla kapatılarak 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Daha sonra bir yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı su çırpılarak hamburger ekmeğinin üzerine sürülür. Susam da serpilir ve önceden ısıtılmış fırına yerleştirilir. Altın kahverengi olana kadar pişirilir.

İşte tıpkı gerçek hamburger ekmeği gibi, evde hızlıca yapabileceğiniz en lezzetli ve kolay hamburger ekmeği tarifi…

EN İYİ HAMBURGER EKMEK TARİFİ

8 PARÇA / HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 12 DAKİKA

Hamburger çöreği tanımı için malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı kuru maya,
  • 1 bardak + 2 yemek kaşığı ılık su,
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ,
  • ¼ su bardağı toz şeker,
  • 1 adet büyük boy yumurta,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 3,5 su bardağı un

Yukarıdaki için;

  • 1 yumurta sarısı,
  • 1 yemek kaşığı su,
  • 2 yemek kaşığı susam

Hamburger ekmeği nasıl tanımlanır?



Benim adımbir

Hamburger ekmeği yapmak için geniş bir kaseye 2 yemek kaşığı kuru maya ve ılık suyu ekleyin. Yağ ve toz şekeri ekleyip 5 dakika bekletin. 5 dakika sonra maya köpürecek ve aktif hale gelecektir.

Adım 2

Yumurtayı bir kaseye kırıp çırpın. Çırpılmış yumurtayı mayaya ekleyin. Tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.

Aşama 3

Pürüzsüz bir hamur kıvamı elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın.

4. Adım

Fırını 225 dereceye ısıtmaya başlayın ve fırın tepsinizi pişirme kağıdıyla yerleştirin. Mayalanan hamburger ekmeği hamurunu kaseden alıp unlanmış tezgahın üzerine yavaşça yerleştirin. Hamuru 8 eşit modüle bölün ve her birini top haline getirin.

Adım 5

Şekil verdiğiniz hamuru fırın tepsisine yerleştirin, üzerini temiz bir havluyla örtün ve 10 dakika dinlendirin. 10 dakika sonra bir kaseye yumurta sarısını ve bir yemek kaşığı suyu ekleyip iyice karıştırın. Hamburger ekmeğinin üzerine fırça yardımıyla sürün ve üzerine susam serpin.

Adım 6

Yumurta ve susamla kapladığınız hamburger ekmeğini önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Altın kahverengi olana kadar yaklaşık 8-12 dakika pişirin.

Pişen hamburger ekmeğini fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu